Hae
Arjen suklaasuukkoja

Vierastava ja ujo taapero

Mikä auttaisi vierastukseen? Tiedän, että vierastaminen ja jännitys on luottamuksenosoitus vanhemmille ja että lapsi osoittaa näin kokevansa turvallisuuden tunnetta vanhempiensa kanssa. Kuitenkin, kun poikamme täyttää kohta 2 vuotta, niin alan pohtia missä iässä on normaalia vielä vierastaa? Meillä vierastus alkoi kuuden kuukauden iässä ja jatkuu edelleen.
Neuvolassa on kannustettu asian suhteen ja sanottu, että 2-vuotias voi aivan hyvin vielä vierastaa ja tässä iässä tunne voi jopa olla vahvimmillaan. Onneksi ei laitettu Lucaa vielä päiväkotiin, vaan hän saa olla päivät oman äidin ja välillä mummon hoivissa. Sydämeni särkyisi, jos pitäisi jättää itkevä lapsi päivittäin vieraiden hoitoon. Se olisi aivan kamalaa meille molemmille, enkä varmaan voisi töissä keskittyä lainkaan, vaan jatkuva huoli lapsen hyvinvoinnista vaivaisi.
Luca on reipas ja iloinen lapsi, mutta etenkin vieraat aikuiset jännittävät häntä selvästi. Joskus myös uusiin paikkoihin meneminen on liian jännittävää ja sitten tulee itku. Silloin tarvitaan taas äidin syliä kipeästi. Samoin, jos vieras lapsi tulee vaikka leikkipaikalla liian lähelle, niin vierastus ilmenee herkästi itkun kautta.

On ihanaa toki olla oman pojan kanssa näin läheinen ja osallistua kaikkeen päivittäiseen toimintaan sekä nähdä hänen kehityksensä vaiheet. Etenkin illalla huomaan miten tärkeä olen Lucalle, koska hän ei haluaisi nukkumaan kuin pelkästään äidin kanssa. Mukaan unikaveriksi kelpaa minun lisäkseni ainoastaan tuttu Nalle Puh pehmolelu, jonka hän itse valitsi laivamatkalla Tallinnaan.
Täytyy vaan ajatella, että syytä huolestumiseen ei ole ja asia on täysin normaalia, kuten neuvolasta kerrottiin. Käydään paljon kerhoissa, leikkipaikoilla ja sovitaan leikkitreffejä päivittäin, jotta asia muuttuisi luonnostaan pojan kasvun myötä. Siihen asti pidän huolen, että äidin tuttu ja turvallinen syli on tarvittaessa lähellä häntä lohduttamassa.
Ihanaa perjantaita ja viikonloppua ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *