Hae
Arjen suklaasuukkoja

Miten yksinhuoltaja jaksaa arjessa?

Viime viikot on ollut meidän perheessä sellaista tohinaa ja menoa, että olen alkanut miettimään miten yh-äidit tai isät jaksavat yksin arjen keskellä. He ovat varmaan niitä supernaisia ja miehiä, joista itse olen aika kaukana.
Ensinnäkin tykkään tai pikemminkin haluaisin nukkua 9 tunnin yhtenäiset yöunet ja huolehtia itsestäni muutenkin kunnolla. Tämä tarkoittaisi päivittäistä treeniä, terveellistä ruokavaliota ja kauneudenhoitoa. Lisäksi viikottaista hierontakäyntiä ja kuukausittaisia day spa hoitoja ja kampaajalla käyntejä. Kotona sitten odottaisi hymyilevä ja ns. helppo taapero, siisti ja järjestyksessä oleva koti sekä muutenkin vaivaton arki, johon kuuluisi säännöllinen laatuaika puolison kanssa. Tämä kaikki olisi siis näin, jos elettäisiin jossakin Liisa Ihmemaassa.
Sitten siihen arjen todellisuuteen. Itsestä huolehtiminen tuntuu nykyään sille kuin kilpailisi sekuntikelloa vastaan. Jos kotijumpan ja pikasuihkun jälkeen jää 15 minuuttia aikaa ns. levähtää, niin se on nykyisin luksusta. Tämäkin 15 minuuttia kuluu yleensä siihen, että teen mielessäni to do-listaa tekemättömistä ja tulevista kotihommista. Niissä ei toki ole mitään vikaa, mutta ovat mielessä. Koti on muuttunut lapsen syntymän myötä työpaikaksi, jossa töitä olisi 24/7 tarjolla, jos vain haluaisi ja ehtisi.
Minulla on arjen pyörityksessä apuna ihana aviomies ja vieläpä mummo ajoittain, mutta silti tuntuu, ettei aika ja voimavarat riitä aina kaikkeen. Meillä on myöskin lapsijoukon sijasta hoidettavana ainoastaan yksi poika ja hän vieläpä hyvillä unen lahjoilla siunattu ja olen hoitovapaalla työstäni. 
Miten ihmeessä sitten yksin lapsistaan huolehtivat vanhemmat pärjäävät. Aikaa ei varmastikaan ole itsestä huolehtimiseen, ainoastaan siihen kaikkein tärkeimpään. Toki kun on pakko jaksaa, niin sitten on vaan pakko, mutta raskasta sen täytyy olla. Jos vielä ollaan työelämässä eikä ole minkäänlaista tukiverkkoa ympärillä.
Tämä kaikki pohdinta on laittanut entistä enemmän arvostamaan omia läheisiä ja aviomiestä, jotka jaksavat ymmärtää, että hyvä äiti pitää myös itsestä hyvää huolta, sekä, että avun pyytäminen on sallittua ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *