Hae
Arjen suklaasuukkoja

Mistä aikaa äidin treenaamiselle?

Mistä löytyisi tarpeeksi aikaa liikunnalle kiireisen arjen keskellä? Miten työssä käyvät äidit ehtivät treenata lainkaan arkena, kun minullakin on vaikeuksia ajoittain löytää sopiva hetki? 
Tavoitteeni on treenata säännöllisesti 5-6 kertaa viikossa, joka kannustaisi ja motivoisi terveellisiin elämäntapoihin kokonaisvaltaisesti. Aiemmin ajattelin, että jumppaan pitäisi olla tunti aikaa ja toki alku- ja loppuvalmistelut siihen päälle, mutta olen huomannut sen aika mahdottomaksi. No, ei hätää. Olen laskenut treeniaikaa 45 minuuttiin ja joskus jopa super tehokkaaseen 30 minuuttiin, niin johan helpotti ja illasta alkoi säännöllisesti löytyä tarvittava hetki.
Kuntokuurissa oli viikon tauko mökkireissun takia ja huomaan sen henkisessä hyvinvoinnissa. Olo on aika kireä ja on vaikeuksia päästä arjen rytmiin takaisin. Oikein odotan, että mies tulee illalla kotiin, niin pääsen jumppaamaan ja tuulettamaan päätä. Ai, että siitä tulee hyvä fiilis ja ensi yön nukun levollisesti liikunnan ansiosta.
Olen kehittänyt pieniä konsteja lisäämään liikuntaa arkeen. Ajatuksena on, että jokainen askel ja nosto tehdään itseä varten ja auttavat lisäämään viikon liikuntamäärää lähes huomaamatta. Hyötyliikunta on avainasemassa. Auton sijaan nostan pojan rattaisiin ja kävelen reippaasti lähikauppaan sekä takaisin. Leikit pojan kanssa on samalla tehokkaita yläkropan harjoitteita. Pojan nostot ja lennättäminen kehittävät äidin käsilihaksia ja naurattavat poikaa. Tykkään myös kyykätä poika sylissä peilin edessä. Siten leikimme hissiajelua eli ylös ja alas edestakaisin, joka myös on Lucan mielestä hauskaa. Kaikkea tällaista kehittelen kotiharjoitteiksi ja siihen päälle aerobista liikuntaa. Kuntosaliin minulla ei vain ole aikaa ja Luca vierastaa niin paljon, ettei lapsiparkkeihin ole mitään asiaa. 
Pidän todella tärkeänä, että aikaa arjesta löytyy liikunnalle. Se on minulle ja miehelleni tapa nollata ajatuksia ja voida taas hyvin. Joskus illat onkin aikamoista läpsystä vaihtoa miehen kanssa, että molemmat ehtivät saada oman liikunta hetkensä. Sitten onkin ihana olla koko perhe yhdessä iltapalalla ja alkaa rauhoittua yöunia varten. Täydellinen päätös kiireiselle päivälle.
Liikunnan iloa ja tsemppiä ajan hallintaan ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *