Hae
Arjen suklaasuukkoja

Rutiinit kunniaan

No niin, nyt on pyhät takana, mies lähtenyt taas töihin, juhannus herkut syöty ja olisi aika ryhdistäytyä. Tuntuu hyvälle olla taas kotona, katsella pyykinpesukonetta ja jopa niitä pesemättä jääneitä kylpyhuoneen kaakeleita, miettiä ruokakaupassa millä sen jääkaapin täyttäisi terveellisesti ja kevyesti sekä miettiä mihin leikkipuistoon pojan kanssa suunnistaisi. 
Hassua, niin ihanaa kuin lomaa ja juhlapyhiä onkin viettää, niin kyllä sitä tarvitsee rutiinit ja järjestyksen elämäänsä. Olen siinä mielessä todella tyypillinen neitsyt. Kai minua voisi luonnehtia kovinkin tarkaksi, kun meidän huushollissa joka koristetyynyllä (joita ei voi olla koskaan liikaa) on oma paikkansa. Nautin tavaroiden järjestelystä ja siitä, että koti on kaunis ja kunnossa.
Tärkein rutiini koskee aamua. Ensin Lucan hoito, kuppi vihreää teetä ja sitten koirat lenkille. Sen jälkeen asioille, lounas, pojan päikkärit, kotitöitä vähän siihen sun toiseen väliin ja ruoan laittoa. Illalla taas koirat ulos ja toivottavasti aikaa löytyy myös jumpalle. Takkahuoneeseen hankittu cross trainer on oiva apu kiireisessä arjessa, jolla on hyvä hoitaa treenit kotona, niin ei kulu aikaa esimerkiksi matkoihin salille ja takaisin. Taaperon kantaminen ja nostelu hoitaa tehokkaasti yläkropan lihaskunto treenin, kun pojalla painoa jo reilut 10 kiloa. 
Yli viikon poissaolon jälkeen kotona on niin ihana olla taas, ettei edes likapyykkikasa kodinhoitohuoneen lattialla häiritse. Ehtiihän sitä pyykinpesukonetta aina pyörittämään. Pesua odottaa muun muassa minun uusi Ted Bakerin fuksianpunainen neulemekko, joka on niin söpö, ettei malttaisi odottaa sen päälle laittamista. 
Kaikkea kivaa on myös tulossa perusarjen vastapainoksi. Rentouttava hieronta (kuuluu rutiineihin mökkireissun jälkeen), kutsu muodin maahantuojan ystävämyynteihin ja puutarhahommia. Uskon, että hyvä äiti pitää hyvää huolta myös itsestään läheisten lisäksi. Sitä jaksaa olla parempi äiti ja pysyy taaperon vauhdin mukana.
Sitten vain odotellaan mitä kaikkea ihanaa alkava viikko tuo tullessaan ja ehkä ne kylpyhuoneen kaakelit puhdistuu jossain välin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *