Hae
Arjen suklaasuukkoja

Mökkimatka junalla

Pienen lapsen kanssa paras matkaväline on ehdottomasti juna. Jo rautatieasemalla on paljon jännää nähtävää, kun lähtevät ja tulevat junat kiskoilla kiinnostavat pientä poikaa. Onhan se hämmästelyn asia miten autot voi liikkua ilman pyöriä. Meillä kun kaikki liikkuvat härvelit vielä luokitellaan autoiksi.
Parasta ehdottomasti junassa on liikkumisen vapaus, oma lastenlippu, ravintolavaunussa käynti ja tietenkin leikkivaunu, jossa lapsi tapaa uusia kavereita. Kaikki on lähes poikkeuksetta hyvillä fiiliksillä ja lapselle matka on aina pieni elämys. On hienoa, kun lapsi saa touhuta vapaasti, eikä tarvitse istua tuntikausia turvaistuimessa nenä kiinni tabletissa ja toivoa, ettei akku lopu ennen määränpäätä. 
Meidän junamatka menee joutuisasti, kun matka jaetaan leikkiin, syöntiin, päiväuniin ja taas leikkiin. Täytyy kehua miten paljon vr on panostanut lasten ruokiin ja muutenkin ravintolavaunun valikoimaan. Enää ei tarvitse tosiaankaan tyytyä kuivaan sämpylään elmukelmussa, vaan tarjolla on kunnon ruoka-annoksia. Ehdoton suosikki taitaa olla lihapullat, perunamuusi ja makea puolukkahillo, joka listalta valikoitui meillekin. Valittavana olisi ollut muun muassa pastoja, salaatteja ja annoksia myös pienempään nälkään.
Leikkivaunu löytyy IC junan palveluvaunun yläkerrasta. Sieltä löytyy jopa pieni liukumäki, puinen juna, paljon kirjoja ja muuta viihdykettä. Toki tila on sen verran pienehkö, että ruuhka-aikana saa varoa pienempien jäämästä isompien lasten jalkoihin. Kun kaikki lelut on lapselle uusia, niin viihtyminen on taattua.
Perille päästiin sujuvasti mökille ja matka meni kaiken kaikkiaan hyvin. Pientä miinusta täytyy antaa vr:lle palveluvaunun suunnitteluun liittyen, kun rattaiden tila on liian pieni. Palautetta äidit asiasta on antanut vr:lle ja ehkä joku päivä asiaan vielä reagoidaan. Seuraavaksi siis Pohjanmaan maisemia ja raikasta maalaisilmaa nauttimassa tulevat viikot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *