Hae
Arjen suklaasuukkoja

Hellepäivän viettoa ja vahingoniloa

Tässä miljöössä on nautittu (lopultakin) tulleista helteistä. On vaihdettu kesämekot ja hellepuvut päälle. Varastoitu luonnon omaa d vitamiinia kunnolla ja nautittu lämmöstä, jota meillä pohjolan asukkailla on mielestäni aivan liian vähän. Olen varmasti syntynyt väärään maahan tai jopa maanosaan, kun olen selvästi parhaimmillani lämpimässä ja valossa. Jaksan paremmin fyysisesti, en tarvitse unta yhtä paljon ja mielentila on ihanan positiivinen sekä energinen ja uusia ideoita suorastaan pursuava. Poika myös tykkää töpsytellä paljain jaloin nurmikolla ja istua tuntikausia hiekkalaatikolla hiekkatouhuissa traktoreiden ja kuorma-autojen kanssa. Kesäeloa parhaimmillaan.
Iltapäivälehdissä ja viihdeuutisissa on viime aikoina kunnolla ryöpytetty (suorastaan teurastettu) tunnettu fitnessmalli ja tähtönen. Sosiaalinen media pursuaa vahingoniloisia tekstejä siitä miten julkisuudessa esitelty luksuselämä Marbellassa vaihtui tutkintavankeuteen homeisessa poliisivankilassa ja rikkaan suvun prinssi paljastui epäillyksi huume- ja dopingrikolliseksi. Uutiseksi on kelvannut jopa haastattelu puolustusasianajajan arvomaailmasta, jossa syyttömyyden tueksi esitettyä miehen rahoilla elämistä puolustetaan nykymaailmaan sopivana ja ylipäänsä olemassa olevana toimeentulon muotona.
Nämä uutiset ja kirjoittelut on pakostakin laittanut miettimään, että mistä tällainen vahingonilon riemu saa alkunsa. Osalla varmasti kateus on taustalla. Rakastetaan tällaista, että julkisuudessa luksuksella pröystäily saa ikään kuin nolon lopun ja rikkaudet katoavat taivaan tuuliin. Netissä on helppo kirjoitella nimettömänä nimimerkin takana. Tällainen ilmiö on meillä Suomessa hyvin tavallinen. Osalla varmasti motiivina on se kateus, mutta myös ajattelu, että julkinen pröystäily ei ole hyväksyttävää. Ajatellaan, että kenellä onni on se onnen kätkeköön. Toisaalta nykyinen media ruokkii luksustavaroiden esittelyä ja onhan sellaisia ihmisiä, joita sellainen kiinnostaa. Viihdelehdet myy ja eletään tosi tv-ohjelmien kulta-aikaa, jossa esimerkiksi miljonääriäidit esittelevät ylellisen talojen, matkojen ja autojen täyttämää elämää.
Kaiken kirjoittelun ja uutisoinnin keskellä olisi hyvä muistaa, että tuomitseminen myös Suomessa kuuluu ainoastaan tuomioistuimille. Mikäli rikolliseen toimintaan on syyllistytty, niin asian tutkiminen ja siitä julkisen tuomion sekä rangaistuksen antaminen kuuluu pelkästään tuomioistuimille. Toki kun huumerikollisuus on suuressa mittakaavassa esillä, niin pelkästään jo siitä uutiskynnys ylittyy ja tässä tapauksessa arvioitu rikoshyöty on ollut miljoonia euroja. Parempi olisi kuitenkin odottaa ennen kuin aletaan antamaan tuomiota vain siksi, että kyseessä on julkisuudella elänyt henkilö, ja että poliisi ja tuomioistuin on tehnyt heille kuuluvan työnsä. Luetaan sitten lehdistä mikä on ollut totuus.
Ihanaa helleviikon alkua kaikille ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *