Hae
Arjen suklaasuukkoja

Asiat, jotka muuttuvat äitiyden myötä

Äitiys muuttaa kaiken, koko elämän. Niin siinä vaan kävi, että yhdessä yössä maailmasta tuli erilainen. Enää ei ollut minua, vaan oltiin me kaksi, minä ja Luca. Toisia asioita, joista on luopunut äidiksi tulon myötä ajoittain kaipaan (jos ollaan rehellisiä), mutta toisaalta sitä saa elämäänsä jotain uutta, jännää ja kultaakin arvokkaampaa sisältöä. Oman pienen nyytin, jonka kasvua ja kehitystä on ihan parasta seurata aivan joka päivä.
Sitten niihin asioihin, joita osaa arvostaa aivan eri tavalla kuin ennen. Ennen nämä olivat jopa itsestään selvyyksiä!
1. Kiireetön kuuma suihku (kukaan ei hoputa oven takana tai anna minuutti määrää kuinka kauan suihkuun saa käyttää aikaa) ja jopa hiusten pesu suihkun yhteydessä.
2. Syöminen ilman keskeytyksiä (et joudu jatkuvasti nostamaan pudonnutta haarukkaa, vesipulloa, syöttämään, viihdyttämään lelulla tai mitä vaan huomion antamista).
3. Housujen, bikineiden tai minkä muun tahansa sovitusta tarvitsevan vaatteen ostamista (onneksi osaan arvioida aika hyvin koon ja sopiiko malli, mutta joskus olisi vain pakko sovittaa).
4. Elokuvan katsominen (tai edes yhden tv-sarjan jakson). Nykyään ei edes jaksa yrittää kun tietää ettei siitä vaan tule mitään ?
5. Aamulla oman itsensä laittaminen (usein huulipuna sutaistaan kiireellä auton peilin avulla, kuulostaako tutulle).
6. Treffi-illat miehen kanssa (yhteinen laatuaika löytyy kalenterista eikä ex tempore romantiikalle ole sijaa).
7. Ruoan laittaminen (hämmästyttävää mitä kaikkea nykyään osaa tehdä yhdellä kädellä, jopa jauhelihakastike onnistuu lapsi sylissä).
8. Nukkuminen (Luca on sängyssä kainalomyyrä ja oma tila joskus kortilla).
9. Teekupin juonti ilman, että vähintään puolet ehtii jäähtyä juoma kelvottomaksi (kun koko ajan teet ja/tai annat huomiota toisaalle).
10. Matkustaminen, erityisesti lentokoneessa (hyvästit on sanottu shampanjan siemailulle ja matkakohteen turisti-infoon tutustumiselle (tilalle saatu puuhakirjat, koneen käytävällä kävely edestakaisin taaperon kanssa, nukuttaminen, mikä toki hitaampaa kuin kotona jne.)
Monet asiat arjessa siis muuttuvat (edellä vain muutamia esimerkkejä) ja sitä oppii tekemään kahta kolmea asiaa helposti yhtä aikaa. Helpottavaa on, että aina jokainen asia kuuluu tiettyyn vaiheeseen, jonka jälkeen taas alkaa toki uusi vaihe ja sen haasteet. Äitiys on kaikkinensa asia, joka kaikista haasteistakin huolimatta antaa niin paljon ihanaa ja uusia tunteita naisen elämään, että ei sitä voi kuin suositella. 
Onneksi nautin arjesta ja muistan keskittyä positiiviseen. Siihen kun oman lapsen tuhina on enää ainoa asia, joka kuuluu raskaan päivän jälkeen, tai kun oma poika juoksee syliin silmät loistaen ja sanoo sen maailman parhaan sanan ”äiti” ? 
Hollywoodissa tähtiä bongaamassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *