Hae
Arjen suklaasuukkoja

10 x en ole koskaan

Olen törmännyt tähän hauskaan ja leikkimieliseen postaukseen useasti, joka laittoi minut miettimään omaa listaani. Yllätyin miten paljon ajatuksia ja muistoja tämä herätti lopulta. Näinkin yksinkertainen ja helppo lista, ajatella.
1. Ollut työttömänä
Valmistumisesta asti, ja jo ennen sitä korkeakoulussa, olen ollut ns. oman alan töissä. Ensin tiedekunnan tutkimusavustajana Rovaniemellä (ai että miten hienolle se homma silloin tuntui) ja sen jälkeen aukottomasti Helsingissä eri valtion virastoissa ja organisaatioissa. Joka työpaikasta olen oppinut valtavasti työntekijänä ja saanut ihania ystäviä, jotka ovat edelleen elämässäni. Oppinut samalla asioita myös itsestäni, ihmisenä. Kasvanut tytöstä naiseksi ja lopulta äidiksi.
2. Matkustanut Australiaan 
Se maanosa on vaan jäänyt välistä. Johtuu ehkä super pitkästä lentoajasta. Muuten on koluttu joka maanosa useampaan kertaan. Jopa niin useasti, että hirvittää miten paljon lentokoneiden penkkejä onkaan tultu kulutettua. Viimeisin rakkaus on Lähi-itää kohtaan. Luca matkusti Dubaihin jo 4 kuukauden iässä ja näki maailman korkeimman rakennuksen koko komeudessaan. Saman maan aavikolla mieheni kosi minua punaisen ruusun kera, kun kävelimme kohti auringonlaskua. Muistoja, muistoja ja muistoja!
3. Ollut minkään taloyhtiön hallituksessa
Olen omistanut useita asuntoja. Rakas muisto on Helsingin Ullanlinnan ja Punavuoren rajalla Viiskulmassa sijainnut pieni, mutta niin kaunis ensi asuntoni. Sen makuuparvelle kiipesin iltaisin väsyneenä, kun olin raahautunut kolmosen ratikalla kotiin taas kerran ylitöistä. Kummasti sitä uskalsi ostaa heti kalliin asunnon, vaikka olinkin pelkästään määräaikaisessa työsuhteessa valmistumisen jälkeen. No, elämä on kantanut ja aina on löytynyt mieleisiä uusia töitä, kun en ole enää viihtynyt. Onneksi olen uskaltanut lähteä ja löytää uusia haasteita.
4. Sairastanut tuhkarokkoa tai muuta vakavaa tautia
Perusflunssaa ja muita vastaavia tauteja lukuun ottamatta olen aina ollut perusterve. Onneksi, kun joka päivä saa lukea mediasta miten inhottavia tauteja nykyään liikkuu. Toivottavasti oma poika säästyy myös. En ymmärrä tätä nykyään pinnalla olevaa rokotusvastaisuutta. Kamalaa vastuuttomuutta vanhemmilta jättää neuvolan suosittamat rokotukset ottamatta.
5. Ollut Paula Koivuniemen keikalla
Artistina hänessä ei ole mitään vikaa, päinvastoin. Nyt olisi eilen ollut viimeisin mahdollisuus nähdä Koivuniemi, kun hän keikkaili Kiuruveden Iskelmä Niityillä, joka on lyhyehkön ajomatkan päässä mökistämme, mutta taas jäi välistä. Ehkä joku ilta vielä kuulee livenä sen legendaarisen karaokebiisin, aikuisen naisen. Sitä tulikin kuultua nuorempana monesti Helsingissä, esimerkiksi Erottajan karaokebaarissa. Silloin kun oli sinkku ja yhdet oli kova juttu perjantaisin kaveriporukassa.
6. Juonut nelosolutta
Olen hirveän epäsuomalainen, koska en pidä oluen mausta enkä edes juo kahvia. Teini-iässä yritin opetella tykkäämään molemmista luokkakavereiden avustamana, mutta ei vaan onnistunut. Olen kofeiiniherkkä vihreän teen suurkuluttaja ja sopivan tilaisuuden yhteydessä valkoviinin juoja. Shampanjaa rakastan myös yli kaiken, erityisesti kun on aihetta juhlaan.
7. Käynyt tangomarkkinoilla
Enkä varmaan koskaan käykään. Joskus telkkarista tullut sivusilmällä vilkuiltua, mutta en ymmärrä tätä mahtipontista ja suurellista laulun muotoa. Tai sitten nykylaulajat ei ole vaan niin hyviä enää. Ei taida olla Olavi Virran voittanutta. Tosin en myöskään osaa tanssia tangoa, eikä kiinnosta opetellakaan. Ihastelen kyllä lavatanssin taitajia, mutta kaikki lajit ei vaan kiinnosta.
8. Hypännyt benji hyppyä tai vastaavaa
Olen niin korkeanpaikan kammoinen, että ei onnistuisi ikinä. Ja tähän voi oikeasti sanoa ei ikinä! Paras saavutus taitaa olla Kaakkois-Aasian köysiradat esim. Malesiassa ja Hong Kongissa, eikä nekään rakkaimpiin matkamuistoihin kuulu.
9. Omistanut käärmettä tai muuta matelijaa
Olen uskomattoman eläinrakas ja nyt myös perheeseen kuuluu kaksi kääpiöpystykorvaa. Jo lapsena meillä oli kiinanpystykorva, jonka sininen kieli ja nallemainen olemus hurmasi kaikki. Teini-iässä kuvioihin tuli hevoset ja huoneen seinät peittyi Villivarsa lehden julisteilla. Aikuisena palasin hevosiin ja niiden kautta koirien omistajaksi. Roduksi valikoitui kääpiökoirat, koska kaupungissa ne on niin näppäriä kuljettaa, eikä vaadi varsinaista lenkitystä. Minun molemmat tytöt on ollut Stockalla jo ennen ensirokotuksia ja tottuneet ratikassa matkustamiseen. Mutta eläinrakkaus jää karvaisiin nelijalkaisiin. 
10. Rakastanut ketään siten tai niin paljon kuin omaa lastani
Ei ole äidinrakkauden voittanutta, eikä sen vertaista. Se on kaiken perusta ja maailman suurin voimavara. 
Terveiset mökiltä ihanasta kesäillasta ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *