Hae
Arjen suklaasuukkoja

Tarina meidän kodista

Asumme 70-luvun arkkitehdin suunnittelemassa kivitalossa, mieheni lapsuudenkodin naapurissa. Olemme onnekkaita, kun Lucan mummola on aivan naapurissa ja siitä onkin muodostunut pojalle toinen koti.
Talomme aidattu tontti rajoittuu sekä takaa että sivulta puistoon ja tarjoaa näin tervetullutta yksityisyyttä asumiseen. Talon edessä pilkistää meri enemmän tai vähemmän vuodenaikojen vaihtumisen mukaan. Puutarhassa kasvaa vadelmia, herukoita, pensasmustikoita ja erilaisia kukkivia pensaita sekä havuja. Pidän ikivihreistä kasveista, etenkin alppiruusuista.  
Rakastan vanhoja esineitä, joilla on tarina, ja kodistamme löytyykin uusien esineiden lisäksi perittyä. Yhdistän vanhaa uuteen ja tykkään kotimaisesta muotoilusta. Suosikkejani ovat Vallila, Iittala, Pentik ja monet muut Suomi-klassikot. Sisustusliikkeistä ehdoton suosikkini on Cobello, jossa yksi heikkouteni on koristetyynyt, kynttilät ja huonetuoksut. Viime aikoina olen löytänyt myös Finnmarin tuotteista aika houkuttelevia sisustusjuttuja. Piensisustusesineillä saan helposti päivitystä kodin ilmeeseen vuodenaikojen ja juhlapyhien teemojen mukaisesti.
Kun ostimme talomme 4 vuotta sitten teimme täydellisen remontin, jossa uusittiin puutarha, katto, julkisivu ja kaikki sisäpinnat. Muutamia väliseiniä kaadettiin, huonejärjestystä muutettiin, uusi takka muurattiin ja talosta tuli remontin myötä kotimme. Kaiken kaikkiaan remontti kesti 10 kuukautta ja suunnittelin itse jokaisen huoneen sisustuksen ja pintamateriaalit. Käytimme pelkästään aitoja materiaaleja, kuten tammiparkettia ja graniittia, vaalean ja tumman sävyissä kontrasteja luoden. Talosta tuli meille täydellinen koti, joka on ajan myötä muuttunut pariskunnan kodista lapsiperheen arkeen sopivaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *