Hae
Arjen suklaasuukkoja

Matkamuistoja Dohasta

Nyt kun meillä Suomessa hetkellisesti sää viileni, on kiva palata keväisen Qatarin matkan tunnelmiin. Arabimaat on kohde joka jakaa mielipiteitä, osa ihastuu välittömästi ja osa kokee maan kulttuurin epämiellyttävänä. Itse kuulun ensimmäiseksi mainittuihin. Kävin Dubaissa ensimmäisen kerran vuosia sitten ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Sinne olen palannut lukuisia kertoja, mutta tämä oli ensimmäinen kosketus Qatariin, äkkirikastuneeseen pieneen öljy valtioon.

Ensimmäiseksi täytyy mainita Qatar Airwaysin kätevät, suorat yhteydet Helsinki-Doha välillä. Plussaa lentoyhtiö saa suhteellisen tilavasta turistiluokasta ja siitä, että lennoilla lapsille ruoka tarjoillaan ensimmäisenä ja sitten vasta muulle koneelle. Koska reittilennot harvemmin on aivan täynnä, niin saimme lennoilla molempiin suuntiin Lucalle oman paikan. Muutenkin meidät huomioitiin lennolla hyvin. Luca sai kirjoja ajanvietteeksi ja meiltä käytiin useasti kysymässä tarvitsemmeko jotain.
Qatar, kuten arabimaat muutenkin, on hyvin lapsiystävällinen maa. Jo pelkästään maiden korkea hygieenisyystaso, yhden tunnin aikaero, 6-7 tunnin lennot sekä ylelliset ja puhtaat hotellit ja niiden uima-allasalueet tekevät siitä suositeltavan kohteen etenkin lapsiperheille. Varsinkin jos etsinnässä on matkakohde viikon talvilomalle, jolloin aikaa lennoista ja aikaerosta toipumiseen ei käytännössä ole.

Dohassa riittää tekemiseksi jo pelkästään altaalla oleskelu ja ainakin meidän hotelli tarjosi allasalueella katetun sekä muutenkin turvallisen oloisen lastenaltaan ja lastenkerhon, jossa oli aina paikalla lastenhoitaja. Lapsen olisi halutessaan voinut jättää sovituksi ajaksi hoitajan valvontaan, mutta Luca on niin pieni vielä, että kävimme siellä muuten leikkimässä. Muutenkin lomilla on parasta, kun saa olla perheenä yhdessä. Suomessa arki on ajoittain aika hektistä eikä koko perheen laatuaikaa aina löydy tarpeeksi.
Koen kuitenkin tärkeäksi välillä saada viettää omaa aikaa ja matkoilla se tarkoittaa spa hoitoja. Myös tässä mielessä Lähi-itä on ihana kohde. En ole kertaakaan saanut Dubaissa, Abu Dhabissa tai Qatarissa laadultaan huonoa hierontaa tai kasvohoitoa eikä hintataso Helsingin hyviin kauneushoitoloihin verrattuna ole edes korkea. Tykkään aloittaa loman day spa käynnillä, jonka jälkeen mieli on rentoutunut ja lomafiilis viimeistään löytynyt.

Lähi-idästä ei voi kirjoittaa ilman, että mainitsee shoppailua. Kauppakeskukset itsessään on jo näkemisen arvoisia kohteita, kuten Dohan Villaggio Mall, jota on sanottu yhdeksi maailman hienoimmaksi kauppakeskukseksi. Se on venetsialaistyylinen, jonka keskellä kulkee kanaaleja ja jopa gondoolin kyytiin pääsee halutessaan. Vietimme siellä puolet yhdestä lomapäivästä ja kannatti. Toki muitakin erinomaisia kauppakeskuksia löytyy, mutta tätä ei kannata jättää välistä.

Dohasta löytyy paljon yhtäläisyyksiä Dubain kanssa ja yksi esimerkki on The Pearl keinosaari, joka on verrattavissa Dubain Palmusaareen. Vietimme siellä aikaa sekä päivällä että illalla. Saarelta löytyy viehättävä satama-alue, jossa on paljon kivoja ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Hotelleja myös, ja seuraavalla matkalla harkitsemme sieltä hotellia. 

Dohastakin löytyy mahdollisuudet aavikkosafareihin ja souk ostoksiin kuten Dubaista. Yleensä hotelleista saa hyvin tietoa retkistä aavikolle ja jotkut järjestäjät tarjoavat myös unohtumatonta elämystä yöpyä aavikolla ylellisessä teltassa. Sen verran positiiviset fiilikset matkasta jäi kokonaisuutena, että kestosuosikki Dubai sai vahvan kilpailijan.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *