Hae
Arjen suklaasuukkoja

Iki-ihanat muumit

Tunnustan, olen muumi fani. Minäkin olen lumoutunut noista sympaattisista satuhahmoista. Jo lapsuudesta muistan miten kivaa muumien seikkailuja oli seurata telkkarista. Nyt oman pojan syntymän myötä olen löytänyt tv-sarjan ikään kuin uudelleen. Joka aamu (jos olemme heränneet) syömme Lucan kanssa aamupalan olohuoneessa aamu-muumeja samalla seuraten. Murot kupissa, smoothie kädessä ja muumien tunnari taustalla soiden alkaa useimmat meidän aamut. Mikä näissä muumeissa sitten niin koukuttaa? Itse pidän rauhallisesta olosta minkä sarjan katsominen saa aikaan ja ne nyt ovat vain niin hellyttäviä.
Muumit on kaupallistettu loistavasti. Aloin miettimään miten paljon meidän kodista löytyykään erilaista muumi tavaraa ja hämmästyin. Pelkästään Lucalta löytyy muumi hammastahnaa, yöpukua, liinavaatteita, pehmoleluja, kylpyvaahtoa jne. Minulla on monen suomalaisen tapaan muumimuki kokoelma, jota täydennän erityisesti sesonkimukeilla. Pidän keraamisista muumi säilytyspurkeista. Ne ovat paitsi käytännöllisiä tiiviin kannen ansiosta, niin myös loistavia osana sisustusta. Mikäli kaupan hyllystä löytyy muumi vaihtoehto, otan sen mielelläni. Se saa hyvälle tuulelle.
Oli muumien salaisuus mikä hyvänsä, niin se on toiminut loistavasti. Minä ainakin puen Lucalle illalla mielummin muumi yöasun kuin jonkun tavallisen yksivärisen. Hammaspesut sujuvat hyvin, kun poika saa samalla katsella muumien kuvia tuubin kyljestä. Homma siis toimii! Nautin jatkossakin näistä ihanista hahmoista ja jatkan haaveilua sen Japanin oman muumipuiston muumimukin löytämisestä kokoelmaan. Ehkä vielä joku päivä ?Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *